tiistai 8. lokakuuta 2013

KOKKAILUA - Lihaton jatkuu, ideat lisääntyy. Linssipadan ohje

Syksyisen metsäretken inspiroimana kaivelin tänään netistä reseptin, jonka olen joskus bongannut Anu Harkin "Koto" ohjelmasta. Resepti oli hyvä idea, mutta vaati mielestäni hieman muokkaamista ja täydentämistä. Tässä siis ihana tulinen, lämmin ja syksyinen linssipadan ohje alá Minä:

Syksyinen ja tulinen Linssipata

Tarvitset:

3 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
n. 3 cm palan tuoretta inkivääriä
1-2 kokonaista punaista chiliä
3 porkkanaa
kasvisliemi kuution
(tai n. 5 dl kasvislientä)
1,5 prk tomaattimurskaa
1 tlkn olutta
6 dl vihreitä ja punaisia linssejä
(tässä 3dl ja 3dl)
5 dl vettä (tai

(maun mukaan herkkusieniä)
(1 appelsiinin)

Mausteita
(suola, pippuri, sokeri, tuore silputtu persilja)

*Pilko yksi sipuli ja valkosipulit paistokasariin tai kattilaan ja kuullota öljyssä

*Lisää joukkoon tomaattimurska ja paloiteltu inkivääri, anna hautua pieni hetki

*Lisää joukkoon lohkoiksi paloitellut sipulit ja porkkanat, linssit, puolet oluesta, puolet vedestä (tai kasvisliemestä), kasvisliemikuutio ja pieneksi pilkottu chili. Lisää myös mausteet: suola, pippuri, 1tl sokeria ja puolikkaan appelsiininmehu.

*Anna padan hautua ja porista hiljalleen n. 30 - 45min, aina välillä sekoitellen. Lisää nestettä (vesi, olut) aina tarvittaessa.

*Lisää loppuvaiheessa halutessasi herkkusienet (säilyke tai paistetut) ja kourallinen hienonnettua persiljaa.

*Tarjoile ja nauti muutaman appelsiini lohkon kera.

VINKIT:

*Appelsiinimehu ja sokeri syventävät makeudellaan muuten melko "tuhtia" pataa

*Laita chilit pataan ilman siemeniä. Kahdesta chilistä riittää jo aika paljon potkua, joten suosittelen ei niin tulisen ystäville vähempää chilimäärää

*Tarjoile appelsiinin lohkojen kanssa, raikastavat ruokaa mukavasti.

*Padan voi tarjoilla myös lihan kera. Lisää sekaan (tai kylkeen) pitkään haudutettua tai paistettua possua.







Ihanaa ja lämmintä syksyä hyvän ruuan parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti