Syksyinen ja tulinen Linssipata
Tarvitset:
3 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
n. 3 cm palan tuoretta inkivääriä
1-2 kokonaista punaista chiliä
3 porkkanaa
kasvisliemi kuution
(tai n. 5 dl kasvislientä)
1,5 prk tomaattimurskaa
1 tlkn olutta
6 dl vihreitä ja punaisia linssejä
(tässä 3dl ja 3dl)
5 dl vettä (tai
(maun mukaan herkkusieniä)
(1 appelsiinin)
Mausteita
(suola, pippuri, sokeri, tuore silputtu persilja)
*Pilko yksi sipuli ja valkosipulit paistokasariin tai kattilaan ja kuullota öljyssä
*Lisää joukkoon tomaattimurska ja paloiteltu inkivääri, anna hautua pieni hetki
*Lisää joukkoon lohkoiksi paloitellut sipulit ja porkkanat, linssit, puolet oluesta, puolet vedestä (tai kasvisliemestä), kasvisliemikuutio ja pieneksi pilkottu chili. Lisää myös mausteet: suola, pippuri, 1tl sokeria ja puolikkaan appelsiininmehu.
*Lisää loppuvaiheessa halutessasi herkkusienet (säilyke tai paistetut) ja kourallinen hienonnettua persiljaa.
*Tarjoile ja nauti muutaman appelsiini lohkon kera.
VINKIT:
*Appelsiinimehu ja sokeri syventävät makeudellaan muuten melko "tuhtia" pataa
*Laita chilit pataan ilman siemeniä. Kahdesta chilistä riittää jo aika paljon potkua, joten suosittelen ei niin tulisen ystäville vähempää chilimäärää
*Tarjoile appelsiinin lohkojen kanssa, raikastavat ruokaa mukavasti.
*Padan voi tarjoilla myös lihan kera. Lisää sekaan (tai kylkeen) pitkään haudutettua tai paistettua possua.
Ihanaa ja lämmintä syksyä hyvän ruuan parissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti