torstai 10. lokakuuta 2013

KOKKAILUA - ja hemmottelua

Vaikka monessa asiassa olen vajavainen, niin hitto, mää osaan tehdä ruokaa! Hemmetin hyvää ruokaa! Oon niin ilonen, että pystyn hemmottelemaan itseäni myös lihattomalla:D

Eilen lähdin hulluille päiville, ihan vain ruokakauppaan. Bongasin pari hyvää tarjousta ja ihanaa ruokaa ja lähdin illalla hamstraamaan moiset herkut. Risottoriisi, kampasimpukat ja viikunahillo oli kauppalistalistalla.

Tarttuipa sieltä vähän muutakin mukaan:
* Risottoriisi (1kg paketti 2,90€, norm. 500g 2,85€)
* Kampasimpukat (Stockmann Deli pakaste 500g 15,50€ (31€/kg), norm. 44€/kg)
* Pinjansiemeniä
* Viikunahillo 2€/purkki
* Timjami 0,85€
* Valkosipulimarionoituja oliiveja
* Mango-rahkaa
* Pari maustepurkkia, vaikka "tarjous" sinänsä on huijausta, 1€/prk. Prismasta saa 0,95€/ prk, mutta seassa oli minulle täysin tuntematon mauste "Persillade", joka sisältää persiljaa ja valkosipulia. Mielenkiinnosta oli pakko napata mukaan.


Kotiin päästyäni valmistin kuitenkin jotain aivan muuta, kuin mitä hulluilta tuli ostettua. Illallisena sain nauttia jotain päätä räjäyttävää: Portobello- sieniä, keitettyä parsaa, uppiksia AKA uppomunia ja hollandaise-kastiketta sekä kyytipojaksi valkoviiniä. Niiiiiiiiin hyvää!!
Elämäni ensimmäinen hollandaise-kastike onnistui oikeastaan täydellisesti ja uppiksetkin alkaa luonnistuun mestarikokin elkein. SUOSITTELEN!!

Koko annokseen tarvitset:

2-4 Portobello sientä
Nippu tankoparsaa (mahd. tuoretta)
5 kananmunaa
n. 200g voita (pienempikin määrä riittää)
n. 3 rkl sitruunan mehua
Mausteita (suola, valkopippuri, mustapippuri, timjami)

* Valmista ensimmäisenä parsat ja hollandaise

* Laita parsojen keitinvesi kiehumaan ja valmista siinä vesihauteessa hollandaise

* Vatkaa 3 keltuaista, valkopippuri ja suola vesihauteessa, niin kauan kunnes seos sakenee.

* Lisää voi nokareina, jatka vatkaamista koko ajan

* Kaada sekaan 3 rkl vettä ja kuumenna edelleen. Lissä lopuksi sitruunamehu. Sekoittele kastike tasaiseksi ja kirkkaaksi hiljaisella lämmöllä. Jätä hetkeksi lepäämään.

* Keitä kuorittuja parsoja ( n. 2cm kannasta pois ja nupun alta kuorimaveitsellä kuori pois) suolalla maustetussa vedessä n. 5-10 min. Paista samalla suolalla ja pippurilla maustetut Portobello sienet molemmin puolin. HUOM! Sienet kannattaa paistaa ensin hattu ylös päin, että nesteet pääsee valumaan pois. Kun käännät sienet (kanta ylöspäin) lisää suola ja pippuri.

* Valmista lopuksi uppikset. Odota että vesi alkaa kiehua kevyesti ja sekoita veteen pyörre. Riko kaksi munaa suoraan veteen. Keitä n. 2min.

* Kokoa herkullinen annos lautaselle ja mausta vielä tarvittaessa suolalla, pippurilla, timjamilla ja sitruunalla.





Nauti valkoviinin kera.

Viini suositukset:

Santa Helena Varietal Chardonnay 2013 - Chile
Sunrise Charnonnay 2012 -Chile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti