Tampereen kauppahallin (Kivikylän kotipalvaamo) lihatiskiltä irtosi 1,5 kg pala porsaan kasleria 13 eurolla.
Resepti soveltuu viettelyyn, hemmotteluun, krapulaan ja lohturuuaksi.
Tiesin, että tämmöistä lihakönttiä pitäisi pitää uunissa useampi tunti, ja siksi laiskottelupäivä, sunnuntai, tuntui hyvältä kokkailupäivältä.
Googlettelin hieman ohjeita pulled pork:in tekoon, mutta oli minulla jo melko selvä ajatus sen toteuttamiseen. Kokkiohjelmien tuijottelusta jopa jää joskus jotain mieleen.
Laitoin palan isoon uunivuokaan ja hieroin sen pintaan kuivat mausteet.
Käytin kuivina mausteina paprikajauhetta, pippurisekoitusta, cajun-maustetta, grillimaustetta ja suolaa. Lisäksi laitoin pintaan hunajaa. Yrtit varmasti toimisivat myös loistavasti. Tässä osiossa voi soveltaa vapaasti.
Sitten pala 7 tunniksi (tai vähän pidemmäksi ajaksi) uuniin, 110 asteeseen. Sivelin palaa aina välillä omalla rasvallaan, jota possusta irtosi uunivuokaan.
Seitsemän tunnin jälkeen possu näytti tältä:
Lihan kaveriksi paistoin n. 20 minuuttia uunissa peruna-, porkkana- ja sipulilohkoja ja muutaman tomaatin puolikkaan. Uunijuurekset kannattaa maustaa suolalla, pippurilla, hunajalla ja yrteillä. Päälle oliiviöljyä.
Lihan päälle jouduin syntisesti puristamaan valmissoosia (sitä en jaksanut tänään tehdä). Lemppari BBQsoosia on Santa Marian "kentucky whiskey".
Kylkeen lasi punaviiniä ja voi hitsinpimpula kun on hyvää. Taidettiimpa minulle todeta että "tää on ehkä parasta ruokaa mitä sää oot ikinä tehny" :) <3
Eikös tie sydämeen käy vatsan kautta, joten nyt vaan haastamaan itseään ja kokeilemaan tätä huikeeta reseptiä!
Mä oon niin onnellinen että jaoit tän reseptin ja että alat muutenki jakaan noita jäätävän hyvännäkösiä ruokia, ettei tarvii enää vaan kuolata FB:ssä!
VastaaPoista